Selecteer een pagina

Overwerktimer

Neem contact op

Een overwerktimer is geschikt bij verschillende apparaten. Met zo’n timer kunt u het apparaat zichzelf automatisch laten uitschakelen, wanneer het apparaat lang aan staat, maar niet gebruikt wordt. Hiermee voorkomt u brandgevaar. Zeker wanneer een elektrisch apparaat langere tijd onbeheerd wordt achtergelaten terwijl deze aan staat, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Om deze situaties te voorkomen, is een overwerktimer een zeer handig hulpmiddel.

Welk type overwerktimer heeft u nodig?

Er zijn veel verschillende typen overwerktimers. Dit uit zich vooral in de manier waarop deze timers afgelezen kunnen worden. Veel overwerktimers zien eruit als een analoge klok, waarop de minuten met cijfers of streepjes worden aangegeven. De meeste timers hebben een maximale werkduur van 60 minuten, wat betekent dat het apparaat waarop de timer is aangesloten na een uur wordt uitgeschakeld. Behalve analoge overwerktimers zijn er ook digitale overwerktimers, waarop met cijfers wordt aangegeven hoeveel minuten het nog duurt voordat het gekoppelde apparaat, zoals de verlichting, wordt uitgeschakeld. Het voordeel van zulke digitale overwerktimers is dat deze vaak meerdere functies hebben. Zo kunt u de ingestelde tijd kunt aanpassen, of u kunt de overwerktimer tussentijds stoppen. Hierdoor voorkomt u dat het gekoppelde apparaat onbedoeld wordt uitgeschakeld. Hierbij helpt het werk van een goede paneelbouwer.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies voordat u een keuze voor een overwerktimer maakt? Uiteraard vertellen wij u er graag alles over. Neem hiervoor contact met ons op via het telefoonnummer 020-6595415. Ook kunt u een aanmeldformulier invullen. 

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid